NUFFNANG

Thursday, 4 December 2014

PANASSS!!! ...JAWAPAN ANWAR KEPADA SULTAN SELANGOR ATAS PENARIKKAN ANUGERAH BINTANG DATO' SERI ... Anwar Dakwa Tidak Pohon Darjah Kebesaran Itu

PANASS !!! ... JAWAPAN ANWAR KEPADA SULTAN SELANGOR ATAS PENARIKKAN ANUGERAH BINTANG DATO' SERI ... Anwar Dakwa Tidak Pohon Darjah Kebesaran Itu

AIDCNews – 4/12/13 – Sebagai respon penarikan balik gelaran ‘Datuk Seri’ Anwar Ibrahim dalam kenyataan medianya mendakwa beliau tidak meminta Darjah Kebesaran itu.
Berikut kenyataan media Ketua Umum PKR :
Saya mengambil maklum, berdasarkan kenyataan media Dato’ Haji Mohamad Munir Bani, setiausaha sulit kepada DYMM Sultan Selangor, bahawa Darjah Kebesaran Seri Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (S.S.S.A.) telah ditarik balik berkuatkuasa 3 November 2014.
Darjah Kebesaran S.S.S.A. ini telah dikurniakan kepada saya pada tahun 1992 oleh Almarhum Tuanku Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah tanpa saya membuat sebarang permintaan atau permohonan, dan saya menjunjung kasih terhadap ihsan Almarhum Tuanku yang telah berkenan untuk mengurniakan penghormatan ini kepada saya.
Saya akan tetap menjalankan tugas-tugas saya, terutama dalam menjunjung perlembagaan negara, Raja berperlembagaan dan demokrasi berparlimen serta akan sentiasa mendokong perjuangan untuk meningkatkan martabat Rakyat.
Pada masa yang sama, saya akan terus bertugas sebagai Penasihat Ekonomi Selangor demi menjaga kepentingan negeri Selangor dan rakyatnya.
Anwar Ibrahim
Ketua Umum KEADILAN
4 Disember 2014

source : aidc

No comments: