Thursday, 19 July 2012

Nauzubillah Min Zalik..Demi Allah, kerana Ucapan Ini Kelak, PAS Bakal Menerima Balasan!

Pure Shiite: The Talam Debt Settlement for Dummies: Questions f...

Pure Shiite: The Talam Debt Settlement for Dummies: Questions f...: Gua sebenornye dah malas nak tulis blog... I think quite a number of people have "tried" to explain this whole thing tapi macam incomplet...

The Talam Debt Settlement for Dummies: Questions for Khalid

Gua sebenornye dah malas nak tulis blog...

I think quite a number of people have "tried" to explain this whole thing tapi macam incomplete aje...I also find this whole debate merepek

Even the man in charged wanted to get 5 Accounting Firms to write a White Paper...dude WTF you wanna waste money (here)

Selangor Menteri Besar Khalid Ibrahim declined to discuss in the Selangor state assembly today the totality of transactions that state investment arm Menteri Besar Incorporated undertook in the restructuring of Talam Corporation debts. Khalid told the state assembly that it would be best to leave the matter to professionals, so that all details would be looked into properly and enumerated. “Let’s leave it to the professionals. They will explain whether it was done properly. I will not explain now. This is not the place. I will let them do it,” Khalid told the assembly. Talking about it in the state assembly with sketchy information from either side would be a “waste of time” he said. “Or else, if you know only a quarter of the story here and there, and just shoot (in the dark), there will be no end to it.” Winding up the debate on the state’s Supplementary Budget Bill, Khalid explained that the state would appoint five reputable local audit firms with proven international links to study and report on the MBI transactions to prevent any further misunderstanding. Former federal audit chief to be roped in Speaking to reporters at a press conference after the state assembly sitting for the day ended, the menteri besar said former federal audit chief Md Salleh Mahmud would be roped in to evaluate the five firms to be selected and to oversee the entire process. “This is to maintain the independence of the exercise,” he explained. Khalid made the announcement flanked by state secretary Mohd Khusrin Munawi and state financial officer Mohd Ariff Abdul Rahman, who along with himself make up the three-man board of MBI. The five firms, he added, would produce a White Paper in which the entire workings and transactions of the debt restructuring exercise would be disclosed. This, for the layman, “will be quite difficult to understand, even for the MCA”. (here)
So here goes..

The Details of The MBI Talam Settlement is sourced from this circular to Shareholders by Talam (here)

The Payment Structure from State to SIC, MBI and the Original Debtors (UNISEL, KHSB, PNSB) can be read from the state 2009 report (here) page 15 and 19 respectively. You may also refer to Dr Dzul kindergarten attempt to explain (here)

Basically there are a set of "Settlement Assets" as per Section 2.1 of the Talam Circular

I've summarized them into Table below

What has essentially happened is that Talam selected a few assets out of their Berbillion2 Asset to be used as Settlement Assets for this transaction

It used an External Valuer to appraise then agreed with MBI the "Gross Consideration" to be used for the Settlement. I will not go into a debate about valuation as it is just a valuation...more of an art rather than science...

Some of the Assets are Free from Encuberances (the ones in Yellow) inclusive of Item 5 which is in the form of Equity Security

Some are charged to Lenders who are  ABRAR, INSAS, Bangkok Bank (BBB), TA First Credit (TAFC), CIMB, IJM Construction (IJMC) and EON (the ones in Orange) respectively (Refer Section 2.1 for details)

Just how did they arrive at the Proposed Settlement Value

Refer table below (Items in colors refer to the total of items in the same color in the previous table)

Just how the hell did they do all this?

Refer below for those yang malas baca and tak reti nak trace flow of transaction

Folks right click open in a new tab to have a better view of the diagram

If you have read Dr Dzul (here) he did not show the Right Part of the Diagram above. Pakcik lupe ke?

If you've been following Little Lost Chua Vs Tony Pua Vs Rafizi you would probably rasa pening kepala naik malas.

So to cut long story short.

The 3 State Entities "assigned" the Debt of Talam to The State (Top Left) via the Assignment of Debts Agreement

The State having consolidated the Debts asked SIC to purchase them via the Receivable Purchase Agreement (Refer Page 15 of State Financial Report)

SIC takde duit so they prepared a Financing Facility with CIMB (bottom left)

In order to pay SIC, the state then got another entity MBI to enter into another Receivable Purchase Agreement with SIC

The State then approve a grant to MBI (page 19 of State Financial Report)

SIC after getting the money from MBI paid CIMB deal done....tutup cita that part.

Now on the top right hand side of the diagram

MBI then enters into a 'Proposed Settlement Agreement" with TALAM

TALAM will transfer all the items identified (Cash, Equity and Land) including its Liabilities attached to the Land which have been charged to other Creditors to MBI

Dia siap bagi lebih sikit dari actual Debt Value by 30,514,000 , this is the confusion by Chua (here) go back to the first Table above to know how this value is derived.

MBI now is responsible to settle on behalf of TALAM to other Creditors kotak warna merah within 6 Months of Talam's Shareholder approval (Refer Section 2.4 of Talam's Announcement)

The big assumption here is that MBI is able to liquidate the Assets in Blue Color at the Gross Consideration Value.

If that happens then MBI is able to get full recovery of the original debts of 391Million

What happens if it can't get that value?

Remember also the Excess Value that Chua was confused about the State hutang Talam 30Million that will be paid back via a parcel of land

Anyway we all want to know can MBI do all that? Even Talam could not sell those land

Is there a ready buyer to buy these assets in order for MBI to pay Talam Creditors in 6 Months after approval of Talam's shareholders?

That is the unknown in this equation.

We also know that Talam has been redeeming the RCSLS-B and C bit by bit (refer here)

Where they got the money from ?

And where did MBI get the money to pay Talam if it did not liquidate the said assets?

Unless of course someone fork out another 266,264,000 to MBI for it to pay Talam's Creditors within 6 months (or the agreed extension timeframe)

That we need to ask Khalid......tak kan tu pun lu taknak jawap

Anyway Khalid lu ape cita mau take over Syabas pastu nak potong gaji 90% la nak fire management la

Just how the hell is that gonna keep my tap running?

BTW how you all like my new avatar??

source : pure shiite

Sunday, 8 July 2012

Tuduhan PAS, Penjelasan UMNO

Tuduhan PAS, Penjelasan UMNO

Ayat 44 surah al-Maidah [Sajian/The Table Spread] yang lengkap dengan terjemahannya: 

“Sesungguhnya Kami telah menurunkan Kitab Taurat, yang mengandungi petunjuk dan cahaya yang menerangi; dengan Kitab itu nabi-nabi yang menyerah diri (kepada Allah) menetapkan hukum bagi orang-orang Yahudi, dan (dengannya juga) ulama mereka dan pendita-penditanya (menjalankan hukum Allah), sebab mereka diamanahkan memelihara dan menjalankan hukum-hukum dari Kitab Allah (Taurat) itu, dan mereka pula adalah menjadi penjaga dan pengawasnya (dari sebarang perubahan). Oleh itu janganlah kamu takut kepada manusia tetapi hendaklah kamu takut kepadaKu (dengan menjaga diri dari melakukan maksiat dan patuh akan perintahKu); dan janganlah kamu menjual (membelakangkan) ayat-ayatKu dengan harga yang sedikit (kerana mendapat rasuah, pangkat dan lain-lain keuntungan dunia); dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah (kerana mengingkarinya), maka mereka itulah orang-orang kafir.” 

Ayat 45 surah al-Maidah [Sajian/The Table Spread] yang lengkap dengan terjemahannya:

“Dan kami telah tetapkan atas mereka di dalam kitab Taurat itu, bahawa jiwa dibalas dengan jiwa, dan mata dibalas dengan mata, dan hidung dibalas dengan hidung, dan telinga dibalas dengan telinga, dan gigi dibalas dengan gigi, dan luka-luka hendaklah dibalas (seimbang). Tetapi sesiapa yang melepaskan hak membalasnya, maka menjadilah ia penebus dosa baginya; dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan Allah, maka mereka itulah orang-orang yang zalim.” 

Ayat 47 surah al-Maidah [Sajian/The Table Spread] yang lengkap dengan terjemahannya:

“Dan hendaklah Ahli Kitab Injil menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah di dalamnya; dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka ituslah orang-orang yang fasik. ”

Cerita keberanian Askar Melayu bila berada di Singapura !

Cerita keberanian Askar Melayu bila berada di Singapura !

on Friday, June 15, 2012 by Pejuang Bangsa
 - No Comments

Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) ..satu nama yang cukup gah bila tersematnya di dada baju yang memakainya . GPB suka sangat mendengar cerita-cerita tentang keberanian askar Melayu bila berada  di negara luar samada bertugas atau tidak .

Di bawah ini blog My Home Soil menceritakan al kisah tentera dari RAMD semasa berada di negara Singapork yang diperintah oleh parti chauvinis PAP.

. Cerita ni diceritakan oleh seorang sahabat kepada ayahku yang juga seorang pesara tentera. ..

Beliau merupakan seorang Lftenen Kolonel Bersara ...pernah dijemput ke Singapura untuk satu pameran ketenteraan dan operasi bersama Joint Operation. Di kala itu, beliau telah membawa 2 orang pegawai dan 6 orang anggota yang keseluruhannya 8 orang ke Singapura, negara yang pernah dipertahankan oleh Rejimen nya....Rejimen Askar Melayu Di Raja yang melihat pembunuhan kejam Leftenen Adnan sewaktu mempertahankan Singapura daripada jatuh ke tangan Jepun.

Sekali lagi aku nak tanya, mana penglibatan ATUK2 DAP and PAP waktu itu?? Mereka lari bersembunyi kecut perut! ! ada yang lari balik naik tongkang !

Setelah selesai LATIHAN tersebut, beliau dan anggotanya ingin pergi bersiar-siar sekitar Singapura. terutamanya di kawasan Arab Streeet dan sebagainya...
"biasa lah..pergi negara orang mesti jalan-jalan." Kata Kolonel itu.....

Namun ... Beliau telah diberi amaran oleh PEGAWAI MEMERINTAH kem tersebut supaya JANGAN BERSIAR-SIAR MENGGUNAKAN Baju Celoreng!
Kerana apa, mereka taknak ada nya ASKAR MALAYSIA berjalan-jalan sekitar Singapura dengan bebas menggunakan pakaian ketenteraan takut bahawa rakyat nampak seperti Tentera Malaysia 'menawan' Singapura.
 Terutamanya apabila ada nama seperti 'AHMAD' dan RAMD di dada anggota2 tentera tersebut.

Apa tindakan Leftenen Kolonel tersebut??! Dia dengan berani memberi arahan kepada anggota-anggota mereka untuk pakai FULL DRESS celoreng untuk pergi bersiar2....hahaha....semua askar-askar Melayu dengan selambanya pergi keluar masuk shopping complex di Singapura menggunakan baju celoreng..tapi depa tak bawak senjata lahhhhh....

Natijahnya....Masyarakat Melayu Singapura ada yang datang bersalaman dengan abang2 askar nih.... " di riak muka orang-orang Melayu Singapura terpancar seperti satu harapan supaya Singapura dikembalikan kepada orang-orang Melayu. Mereka bangga bila askar2 yang berjalan di Tanah Melayu Singapura itu adalah askar2 Melayu.! " kata kolonel tersebut sewaktu menceritakan peristiwa tersebut.

Apaa tentera Singapura boleh buat??! dio bley buat tak tau saja...hahaha..berani cakap saja, tak berani buat tindakan.
Apaa tentera RAMD boleh buat??! RAMD boleh buat apa saja demi mempertahankan agama , bangsa dan Negara.!

Aku walaupun bukan tentera, aku berbangga dengan kredibiliti Tentera kita yang bersemangat dan terus bersemangatt!
Sebab kita ada pengalaman...pengalaman yang sangat luas dalam peperangan...
Kita pernah secara langsung berada di dalam medan pentempuran...askar-askar Melayu pernah mempertahankan TANAH MELAYU termasuk Singapura ......

SEBAB ITU.....kita bukan cakap kosong...dan kita bukan nak mendabik dada...tapi kita BERANI melaksanakan TINDAKAN DEMI AGAMA , BANGSA DAN NEGARA!

source : generasi pejuang bangsa