NUFFNANG

Sunday, 22 February 2015

Jika anda terlalu TAKJUB dengan KES MAHKAMAH pemBUNUHan MODEL Mongolia, takkanlah kena PERCAYA kat orang ni kot?

Jika anda terlalu TAKJUB dengan KES MAHKAMAH pemBUNUHan MODEL Mongolia, takkanlah kena PERCAYA kat orang ni kot?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SeMALAM kita ada berJUMPA dengan 'DETECTIVE Conan' berTANYAkan pasal 2 KES MAHKAMAH yang menjadik TUMPUan RAKYAT seluruh NEGARA ketika ini..


SATU daripada KES MAHKAMAH itu sudah pun diPUTUSkan iaitu berKAITAN dengan KES 'MenJUBOR' KETUA UMUM (KETUM) PKR..Menurut 'DETECTIVE Conan', KES 'MenJUBOR' itu sudah TIDAK perlu diPERTIKAIkan KEPUTUSANnya pasal yang meng'KANTOI'kannya di MAHKAMAH ialah si KETUM sendiri.. Ye la.. Kan SEMUA ini berPUNCA daripada si KETUM jugak?

1) DNA tak nak KASI

2) BerSUMPAH pun tak MAHU

3) MemBUAT kenyataan dari KANDANG terTUDUH bukannya KANDANG SAKSI

4) Penangguhan KES entah BERAPA RATUS KALI

5) BUKTI CCTV menunjukkan dia berada pada MASA dan tempat keJADIan

6) KeGAGALan segala macam PAKAR yang di bawaknya ke MAHKAMAH untuk meNAFIkan KETUM ini memang 'SAKIT BELAKANG'

7) KeGAGALan memBAWAkan BUKTI bagi menunjukkan WUJUDnya KONSPIRASI seperti yang diNYATAkan oleh si KETUM seLAIN 'SALAKan HANJENG' daripada 'RED Bean ARMY' yang TAKUT UNDI Melayu/ISLAM kembali kepada UMNO/BN..

Menurut 'DETECTIVE Conan', HAKIM NEGARA mana pun akan mengGELENG kepala meLIHAT keDUNGUan si KETUM ini memBELA dirinya sendiri.. Sekarang ini para 'MACAI'nya yang menyimpan DANA si KETUM ini di luar NEGARA cuba menyogok pulak SALAH seorang SAKSI dalam KES MAHKAMAH ini bagi CUBAan meWUJUDkan TEORI KONSPIRASI yang diNYATAkannya.. 


IRONInya, SAKSI ini patut memBUAT LAPORan POLIS supaya SIASATan dapat diLAKUkan bagi menDEDAHkan siapakah PETUALANG yang begitu mengHINA SISTEM MAHKAMAH kita ini.. 


Malah, secara TIDAK langsung mungkin terDEDAH tentang SUMBER DANA dari luar NEGARA bagi menJALANkan AKTIVITI SUBVERSIF ini yang GAGAL diKESAN oleh PIHAK berKUASA kita sejak sekian LAMA..

SATU lagi KES MAHKAMAH yang menarik PERHATIAN 'DETECTIVE Conan' ialah tentang pemBUNUHan seorang MODEL Mongolia oleh 2 orang AHLI UTK PDRM 8 TAHUN dahulu.. KES ini menjadik PERHATIAN kerana ianya cuba diKAITkan oleh seseorang dengan kePIMPINan terTINGGI NEGARA pada HARI ini.. Menariknya KES ini ialah selain menyaksikan pemBUNUHan seseorang, pemBUNUHan itu jugak cuba diKAITkan dengan POLITIK dalam NEGARA..Walaupun sudah jelas 2 orang AHLI UTK itu yang memBUNUH berDASARkan BUKTI-BUKTI sedia ada, MOTIF mereka meLAKUkannya masih TIDAK dikeTAHUi.. Inilah yang masih menjadik MISTERI..

Namun begitu, 'DETECTIVE Conan' menyatakan bahawa adalah LUCU untuk mereka yang berMINAT meLAKUkan CSI bagi KES ini berGANTUNG kepada 'SPY Johnny English' kat bawah ini bagi menDAPATkan penJELASan terkini daripada peSALAH yang sudah pun diSABITkan dengan HUKUMan MATI oleh MAHKAMAH terTINGGI di NEGARA ini..


BerGULING-GULING 'DETECTIVE Conan' KETAWA meLIHAT RAMAI juruBLOG dan mereka yang KONON-KONONnya cuba menCARI keBENARan memPERCAYAi apa yang cuba diUSAHAkan oleh 'SPY Johnny English' ini yang 'BACKGROUND'nya sudah LAMA dikeTAHUi UMUM.. Ini jugak meNAMPAKkan betapa 'DESPERATE' mereka untuk mengaitkan KES pemBUNUHan ini dengan kePIMPINan NEGARA..

Menurut 'DETECTIVE Conan' lagi, RAMAI di kalangan mereka yang memBUAT KECOH ini terMASUK daripada juruBLOG yang KONON-KONONnya nak menCARI keBENARan terLUPA bahawa INDIVIDU yang cuba diKENAkan oleh 'SPY Johnny English' iaitu BINI kepada kePIMPINan terTINGGI NEGARA sudah pun diPANGGIL untuk memBERIkan keterangan kepada POLIS sebelum ini.. Tak BACA ke yang ini? ->KLIK<- a="">


HE!HE!HE! Patutlah 'SPY Johnny English' itu dahulu cuma LAYAK KERJA sebagai penolak TROLI kat 'AIRPORT' aje.. Sesuaila dengan keLAYAKkan dia tuh.. Inilah antara perkara PELIK di kalangan Lebai-Lebai PAS sekarang.. Punyalah RAMAI yang ada PhD, yang tak SEKOLAH jugak yang jadik PEMIMPIN? 


Kita TAHU kenapa 'SPY Johnny English' tadi berIYA-IYA nak menSENSASIkan KES ini.. Almaklumlah, TAHUN ini kan ada pemilihan PAS?Paling KURANG pun 'SPY Johnny English' tadi memerlukan DANA untuk berTANDING paling LEKEH pun sebagai NAIB PRESIDEN PAS..Sebab itulah dengan menSENSASIkan KES ini dengan SKRIP yang diREKAnya sendiri, seKURANG-KURANGnya adala kot DANA yang mengALIR daripada DAP La'anatullah atau pun PKR.. Almaklumlah, takat ini ajelah keCERDIKkan yang mampu dia TUNJUKkan kepada Lebai-Lebai PAS lain yang JAUH lebih LAYAK daripadanya.. Nak BANDINGkan dengan TOKOH yang lain, MALU pulak!


Kita taklah meNAFIkan masih BANYAK perkara yang belum terJAWAB dalam KES pemBUNUHan MODEL Mongolia oleh 2 orang UTK tadi.. Namun demikian, itu TIDAK berMAKNA kita boleh memPERCAYAi sewenang-wenangnya SKRIP yang diREKA oleh orang macam 'SPY Johnny English' tadi.. Paling KURANG pun BIARlah daripada seseorang yang ada INTEGRITI, berILMU dan seLAYAKnya.. Ini kalau takat 'SPY Johnny English' yang memang UMUM dah TAHU orang yang TIDAK berOTAK dan meRELAkan dirinya menjadi PERKAKAS kepada keGIATan SUBVERSIF PKR dan DAP La'anatullah, ada ke patut? OTAK tuh kenalah ada dan ianya berFUNGSI..

Menurut 'DETECTIVE Conan', seKURANG-KURANGnya jika nak menimbulkan keRAGUan sekalipun terhadap INDIVIDU yang cuba diKENAkan oleh mereka, 'SPY Johnny English' tadi patutlah meLAKUkan sebegini.. Err.. BERANI ke? 


Sedangkan KETUM PKR tadi pun ENGGAN meLAKUkannya untuk KES 'MenJUBOR' yang dia HADAPi? MANGSA dia BERANI pulak?Patutlah dia asyik 'KANTOI' aje dalam MAHKAMAH..


HE!HE!HE! 'SPY Johnny English' tadi seKURANG-KURANGnya cubalah LAKUkan perkara yang SAMA bagi meRAIH kePERCAYAan UMUM.. Lagi pun, bukankah dia tuh meWAKILi PAS yang sering mengatakan mereka lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain? Takkanlah 'SPY Johnny English' tadi tak BERANI BUAT kot?


PKR dan DAP La'anatullah memang tak KISAH pun untuk meLAKUkan keGIATan SUBVERSIF sebegini hingga meLIBATkan perTUMPAHan DARAH demi POLITIK mereka.. LUPAkah kita dengan KES keMATIan TBH? Sampai sekarang TIDAK diDEDAHkan setakat mana SIASATan terhadap pengLIBATan DAP La'anatullah yang cuba diSEMBUNYIkan dengan memPOLITIKkan keMATIan MENDIANG.. Apakah yang cuba diSEMBUNYIkan oleh DAP La'anatullah yang jugak MAJIKAN kepada MENDIANG agaknya?Ada tak sesiapa meLAKUkan SIASATan terhadap perKAITAN ini atau diDIAMkan kerana begitu KEMARUK nakkan UNDI KAUM tertentu yang memang takkan UNDI UMNO/BN?

Wallahualam..

No comments: