NUFFNANG

Saturday, 11 October 2014

TAHNIAH PAS KERANA JADI BALACI DAP DAN PKR DALAM PAKATAN!!! ... Octoberfest - DAP Meraikan Kejayaan, PAS Jadi Kuda TungganganTAHNIAH PAS KERANA JADI BALACI DAP DAN PKR DALAM PAKATAN!!! ... Octoberfest - DAP Meraikan Kejayaan, PAS Jadi Kuda Tunggangan

Wakil Rakyat DAP dari Selangor seperti Elizaberth Wong dan Wong Chen semalam telah mengemaskinikan laman sosial Facebook mereka dengan kejayaan mengadakan pesta meminum arak di Pusat Membeli Belah One Utama, Petaling Jaya, Selangor.

Menteri Besar Selangor sebelum ini menafikan bahawa beliau tidak tahu menahu mengenai pesta  minum arak Octoberfest ini. Syarikat pengiklanan pula dikambing hitamkan kononnya menaikkan papan iklan tanpa permit MBSA. Sungguh cantik lakonan mereka. Umat Islam semua tertipu.

Yang kebih kurang ajar apabila wakil-wakil Rakyat DAP mengambil gambar meraikan kejayaan mereka menyambut pesta minum arak Oktoberfest. Tidak lain dan tidak bukan adalah bertujuan untuk membuat povokasi terhadap PAS bahawa tiada apa yang dapat menghalang kemahuan mereka.

Agenda yang paling penting adalah menarik sokongan pengundi bukan Islam bahawa Selangor adalah negeri yang bebas untuk bukan Isam melakukan apa sahaja. Akhirnya yang menang adakah DAP, yang jadi keldai adalah PAS. Taniah YB Khalid Samad yang memungkinkan semua ini.

No comments: