NUFFNANG

Wednesday, 11 March 2015

[BUAT TIAN CHUA, AZIZAH, IZZAH, RAFIZI DAN PKR SERTA DAP! BACA PENDEDAHAN INI!] ... MALU BESAR ! SEBAB SEBENAR PETISYEN FREEANWAR WHITE HOUSE DIBATALKAN !!

[BUAT TIAN CHUA, AZIZAH, IZZAH, RAFIZI DAN PKR SERTA DAP! BACA PENDEDAHAN INI!] ... MALU BESAR ! SEBAB SEBENAR PETISYEN FREEANWAR WHITE HOUSE DIBATALKAN !!

Sungguh memalukan! Penipuan Pakatan Pembangkang tentang Petisyen FreeAnwar terbongkar juga akhirnya!
Anda baca :
Sikap buruk pembangkang sentiasa melemparkan tohmahan dan fitnah terhadap kerajaan Barisan Nasional, (BN) seolah tiada kesudahannya.

Terbaru, tindakan Ahli Parlimen Batu yang juga naib presiden PKR, Tian Chua yang menulis di akaun twitternya berhubung tindakan White House menggantung petisyen ‘FreeAnwar’ 
“Petisyen FreeAnwar ke Rumah Putih digantung – saya syak kerajaan Malaysia sabotaj petisyen itu dan menjejaskan proses itu,” tulis Tian Chua di laman twitternya.
Dan seperti biasa, selepas melemparkan fitnah, Ahli Parlimen Batu itu tidak langsung mengemukakan sebarang bukti atau hujah untuk membuktikan dakwaannya bahawa kerajaan Malaysia terbabit kejadian itu.
Petisyen ‘FreeAnwar’ dimulakan bekas Duta AS ke Malaysia, John R Malott, yang melancarkannya selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan bersalah Anwar atas tuduhan meliwat pada 10 Februari.

Bagaimanapun, petisyen kepada pentadbiran Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama untuk membebaskan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dibuang daripada laman sesawang petisyen White House pagi tadi.

Sebaliknya, laman sesawang petisyen itu kini tertulis, “Petisyen yang anda cuba cari dikeluarkan daripada laman ini mengikut Dasar Kesederhanaan kerana ia melanggar terma penyertaan kami”.

Antara terma yang dinyatakan sebelum seseorang dibenarkan membuka laman sesawang White House untuk membuat petisyen ialah hak White House untuk menggantung akaun pengguna, mengeluarkan penandatangan atau mengeluarkan petisyen yang ditandatangani pengguna yang ia percayai tidak melanggar terma.

White House juga berhak menghalang laluan dalam alamat “IP” yang ia percayai menggunakan sistem automatik atau proses pukal untuk membuka akaun pengguna atau penandatangan petisyen secara berganda.

Alasan yang diberikan White House jelas menyatakan bahawa petisyen itu dikeluarkan kerana ia melanggar terma penyertaan dan langsung tidak memberikan alasan lain.

Lalu, kenapa Tian Chua terus menyerang kerajaan BN sedangkan semua pihak boleh merujuk jawapan dan alasan White House.

Jelas pembangkang bersikap khianat dan sentiasa akan terus meracun pemikiran rakyat dengan dakwaan-dakwaan yang menggugat kepercayaan ramai sekalipun tanpa langsung memberikan bukti.

Hakikatnya, tiada siapa yang boleh menafikan bahawa White House mengeluarkan petisyen itu kerana penipuan pembangkang.

Siapa mampu menafikan bahawa pembangkang sendiri melakukan penipuan dengan menggunakan sistem automatik atau proses pukal untuk membuka akaun pengguna atau penandatangan petisyen secara berganda demi untuk mencukupkan jumlah 100,000 penandatangan dalam tempoh yang ditetapkan.


Teknologi Amerika Syarikat yang lebih jauh ke depan pun tidak menyatakannya, menyebabkan Tian Chua galak menuduh kerajaan BN.

Sebaliknya, kenapa Tian Chua tidak langsung mahu melihat kelemahan pembangkang terlebih dahulu sebelum terus-terusan menyalahkan kerajaan.

Sebenarnya jawapannya cukup mudah.

Selama ini, pembangkang hanya melontar tohmahan dan fitnah untuk membakar pemikran rakyat lantaran ‘sudah terang lagi bersuloh’, kerana mereka tiada langsung memberi bukti terhadap segala pertuduhan.

Hakikat sebenar, tiada ada pun yang dilakukan pembangkang untuk memajukan negeri-negeri yang mereka kuasai.

Serangan tohmahan serta fitnah mereka sebenarnya sekadar untuk menutup mata orangramai dari meneliti ketidakmampuan pengurusan pentadbiran pembangunan pembangkang di negeri-negeri yang mereka kuasai.

Itu hakikatnya - Sumber
Maksud mudah, rakyat sudah muak dengan politiking Anwar Ibrahim. Era banduan peliwat ini sudah hampir sampai ke penghujungnya. Sebab itu juga, perhimpunan pro-Anwar juga sudah tiada sambutannya.

MiM juga hairan jika masih ada lagi orang yang percaya kepada Tian Chua PKR ini. Sebelum ini, bekas Naib Presiden PKR, N. Gobalakrishnan telah mendedahkan bahawaTian Chua PKR telah memalsukan foto yang menunjukkan seolah-olah Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak duduk bersebelahan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu. Baca

Foto palsu itu telah dijadikan bahan untuk memfitnah Perdana Menteri dan ada yang percaya dengan fitnah jijik Tian Chua dan Anwar Ibrahim itu. Dan sekarang, mamat PKR Tian Chua buat bising lagi tanpa bukti.

Sungguh memalukan.

source : dr mim

No comments: