NUFFNANG

Friday, 20 November 2015

[anwar, izzah pengkhianat negara tahap 1!!]...RAKYAT SABAH MARAH NURUL IZZAH JUMPA JACEL KIRAM , ANGGAP TINDAKAN SEORANG PENGKHIANAT

[anwar, izzah pengkhianat negara tahap 1!!]...RAKYAT SABAH MARAH NURUL IZZAH JUMPA JACEL KIRAM , ANGGAP TINDAKAN SEORANG PENGKHIANATGPB   yakin keluarga Anwar ni memang takda semangat patriotik dan cintakan negara. Petualang bangsa berperangai bangsat dan mengkhianati negara.

Langsung takda sedikit pun rasa bersimpati pada keluarga perajurit yang terkorban mempertahankan kedaulatan negara di Lahad Datu.

Janda IZZAH  sanggup bersekongkol Jacel Kiram &  Siap bergambar bagai konon untuk berkempen memperjuangkan pembebasan tahanan liwat Anwar Ibrahim.
Tahukah anak Anwar ini bahawa  Puteri' Jacel Kiram, anak sulung Sultan Jamalul Kiram III. Jacel Kiram bertindak sebagai jurucakap utama bagi menghalalkan tindakan pencerobohan tentera Suluk menawan Lahad Datu dan membunuh perwira2 Negara yang gugur mempertahankan tanahair pada 2 Mac tahun  lalu di Kg Sri Jaya, Simunul, Semporna yg diketuai oleh 'Raja Muda' Agbimuddin Kiram, adik kepada 'mantan Sultan' Jamalul Kiram III dan 'Sultan' Ismail Kiram II?

Perwira negara yang terkorban ada yang ditetak sehingga bercerai beberapa anggota badan sebelum dicampak ke laut manakala dan ada antara mereka maut kerana kedua biji mata mereka dicungkil menggunakan senjata tajam. Yang terselamat ada menjadi cacat kekal.

MEMANG DASAR PENGKHIANAT !! 

APA PERASAAN KAUM KELUARGA WIRA NEGARA YANG TERKORBAN DALAM INSIDEN TANDUO?
.
Ini tulisan saya sebagai Rakyat Sabah yang amat marah dan kecewa melihat gambar-gambar Nurul Izzah bersama Princess Jacel Kiram yang pernah menjadi jurucakap kepada tentera Kiram semasa insiden pencerobohan di Tanduo 2013 lalu.
.
Saya cuma mahu Nurul Izzah sedar, apakah perasaan ahli keluarga anggota keselamatan yang terkorban dalam insiden itu bila melihat Nurul Izzah bergambar gembira dan berbual mesra dengan anak dalang yang membunuh suami dan bapa mereka?
.
Apakah perasaan anak-anak Arwah Koperal Salam Togiran yang lehernya hampir putus dikelar pengganas Kiram?
.
Apakah perasaan isteri Arwah Sarjan Baharin Hamid yang dicacatkan dengan otak dan mata kanannya dicungkil keluar daripada tengkorak?
.
Maafkan saya kerana terpaksa menyebut nama-nama arwah wira-wira yang terkorban ini. Saya memang teramat marah sehinggakan tulisan ini pun tidak mampu menzahirkan perasaan saya!
.
Bagaimanakah seorang rakyat Malaysia mampu tersenyum bergambar dengan anak musuh negara kita ?
.
Nurul Izzah, saya tidak akan sesekali memaafkan kamu. Saya yakin rakyat Sabah juga begitu. Bagi kami, kamu adalah rakan kepada musuh kami. Tapi kami tidak sampai hati menjadikan kamu musuh kami. Bagi kami, kamu hanyalah seorang pengkhianat!
.
Jeff Ali Tating
19 November 2015, Kota KinabaluNo comments: