NUFFNANG

Tuesday, 6 October 2015

CINA SUNDAL KATA GET RID OF ISLAMIC LAWS AND ISLAMIC GOVERNMENT DEPARTMENTS WOW!!!

CINA SUNDAL KATA GET RID OF ISLAMIC LAWS AND ISLAMIC GOVERNMENT DEPARTMENTS WOW!!!

Cina sundal betina wartawan Malay Mail ini dengan beraninya terang-terangan mencabar Islam. Apakah mufti penang akan keluarkan fatwa bersetuju dengan cadangan cina kafir harbi rasis laknatullah ini... atau mungkin Dr. MAZA dan unstaz celup dari PAS akan mengeluarkan pandangan menyokongmenghapuskan undang-undang Islam dan Jabatan Agama Islam...
Sungguh kurang ajar wartawan perempuan berbangsa Cina ini bersama editor akhbar The Mail Mail bertindak mengeluarkan satu artikel bersifat mengahsut supaya Perkara 11(4) Perlembagaan Persekutuan dimansuhkan. Perkara 11(4) menghadkan penyebaran agama lain di kalangan umat Islam. Ia menyatakan: "... undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan Agama di kalangan orang yang menganuti Agama Islam."

Lebih kurang ajar apabila beliau mengemukakan pendapat peribadi yang berbunyi, "Get rid of Islamic laws and Islamic government departments. Let Muslims live their lives according to how they personally see fit. (Hapuskan undang-undang Islam dan Jabatan Agama Islam. Biarkan umat Islam menjalani kehidupan mereka mengikut cara mereka sendiri suka."). Nampak gayanya cina-cina DAP semakin lantang bermain isu perkauman dan keagamaan. 

Bila seseorang Melayu Islam mempertahankan hak mereka di bawah Perlembagaan Persekutuan, mereka dianggap rasis. Kenapakah wartawan wanita Cina dibiarkan bebas menghasut? Bukankah ini boleh didakwa di bawah Akta Hasutan kerana mempertikaikan hak orang-orang Islam yang termaktub di bawah Perlembagaan Persekutuan?

No comments: